Duše momentu
je oslabená
když v něm jsme
když ho prožíváme
Stačí se ale vzdálit
aby pak moment vzdálený
v sevření našeho vzpomínání
nablízku svou silnou duší
opět probouzel cit
i nekonečný úžas
nad prchavostí naší
i momentů
minulých
přítomných
a budoucích...