Tenký led
Stal jsem se pocestným
bloudícím v ledoráji
pohárů zimních vin
Bývám už nejistým
a nelze ani tajit
několik podlitin
Viroví kostlivci
schovaní v deštnících
vzali terč útokem
Ptali se poctivci
vědomím křičící
fanoušci s pískotem
Proč jsou tak hladoví?
Po tkáních toužící
lezou i k cennostem
Oni to dobře ví!
S výstřely na plicích
leukocyt vydá sten
Ve vnitřním zrcadlení
snaží se branku najít
mikrosvět bojuje
Jiní jsou rozdvojeni
začínají mě pálit
Prosím - Vir fauluje
Na chvíli utonuli
Ticho je vyléčí
v síti mých pavučin?
Konečně rozetnuli
mlčivci mučenci
hlasy za mřížovím
Patřím k těm nemocným
jenž klesnou na bully
v matných obrysech
Přišla jsi?
Skoro spím
Snad nic mě nebolí
jen strach v tůních
Tvých křišťálech
-----
Smiř se...odcházím..
mezi životem a smrtí
je každá vteřina slzou Amentet
a nad ním ze srdce slova
mé srdce marně nutí
plamínek svíčky nechat u moře
(To nikdo neví
a život dohoří
a já si v dětství přál
když zemřít..
sám
na moři)
To Bůh duši pravil leť
v momentu v němž cítíš celý svět
a přesto je tam hranice
průzračná a křehká...
Přečteno 368x
Tipy 27
Poslední tipující: James Libustka, whiolet, la loba, carodejka, NikitaNikaT., Psavec, Jiná, Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba, Gabrielle, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)