Vůně čaje
Anotace: Asi se to ke konci nezdá být takové, jak to vypadalo a podle mě je právě v tom to kouzlo. Stejně jako čaj nemusí chutnat vždy tak zle jak (zřídka kdy) zapáchá.
Sbírka:
Dojmy drobností
Cítím se jak lehký opar,
nad šálkem voňavého čaje,
možná že svět je zdar i nezdar,
a srdce mé pod tím pomyšlením taje.
Zamýšlím...pondělí...
mohlo by mít vůni jabloňových plodů.
Přemýšlím..., že úterý...
by mohlo nést vůni nových nečekaných zrodů.
Doufám...asi středa....
s vůní třeba šípkového keře.
Nejspíš...čtvrtek....
se švestkami a zvuky divé zvěře.
A pak konec pracovního týdne...pátek...
vůně citronu, vždyť pro žáky je to svátek.
Celý týden přináší zdary,
spíš než to však nepatrné dary,
dary toho jak v problému můžeme se smát,
abychom zas někomu jinému dárek mohli dát.
Přichází pak vlna krátkého odpočinku,
sobota a neděle,
s vůní heřmánku v malém hrnku,
vždyť se nic neděje.
I horká mlha nad zalitým sáčkem zmizí,
jak mráček chladne a odplouvá, stává se cizí.
Možná i já stanu se někdy odplouvajím mrakem,
ale to už vidí někteří jen mikroskopickým zrakem.
Asi to není zlé, špatné a zoufalé,
možná drobounko ode mě troufalé...
Říkat si pára nad čajem...když voní tu kafe.
Přečteno 385x
Tipy 6
Poslední tipující: Hančí, carodejka, CULIKATÁ, James Libustka
Komentáře (2)
Komentujících (2)