Anotace: Lhát se nemá…
I tento citát je velmi krásný, musela jsem si ho číst několikrát až tolik se mi líbil, nuž naši předci přece jen měli velkou moudrost v sobě, škoda jen že se na moudrost těch co ji mají mnoho nedá.
Až přestaneme měřit zemi
jen vzorečky a číslicemi,
až ti,kdo líbat,zpívat znají,
znalostmi vědce překonají,
až volnost pravá v celém světě
v svobodný život znovu vzkvete,
až stín a světlo opět splynou
v skutečnost jasnou, dvojjedinou
a v pohádkách i poesii
poznáme věků historii,
pak tajemné slovo jedno jen,
a pomine prázdný život ten.
(Novalis, Modrý květ)
14.10.2010 18:05:00 | carodejka