... ve stébélkách a vlasaté rose
brzký déšť
ošemetný milenec
pozdní noci
utajen všem
jen ona
vlhká v hloubi
a poté
vidno porodí
v předjitřních bolestech
jež roztrhnou ji
na mraky a déšť
---
hltej ženo
do dna den
máš-li temno v duši
polykej vůně onoho deště
ať neroztrhne hrdlo
licoměrný chtíč
a poté
podobna noci
otevři své hloubi
splyň s krůpějí
steklé ze stěn
vysýchavé studnice
---
ó Bože
zurčivější vod
ta žena
klesne
do vlasaté rosy
v stébélka
zaplétá paprsky a barvy duh
a poté
plna brzkého deště usíná
a probouzí se do zasnění
Přečteno 323x
Tipy 19
Poslední tipující: Žqáry, zelená víla, Gabrielle, Psavec, Květka Š., Romana Šamanka Ladyloba, hanele m., carodejka
Komentáře (3)
Komentujících (3)