Ach jak jsi vzdálená
Ach jak jsi vzdálená snad prostorem i časem
tak dávno zdá se jsme se setkali
jako bych nemohl dosáhnout k tobě hlasem
přihlížím osudům jen zpovzdáli.
Nesčíslněkrát duše chtěla na perutích touhy
doletět k tobě třeba jen tiše oslovit
lehounce vznést se jako vánek pouhý
a cit svůj nesmírný ti vyjevit.
Ve stínu poražených lesů jsme se milovali
snad nemuselo se vše jenom zdát
snem pouhým o nějž navzdory jsme stáli
když nebylo co dát a nebylo co brát.
Teď duše na prach spálené jen souží
jich nesmrtelnost krutá bodavá
bez lásky v niž se více nepohrouží
když smutek v příbytcích nám přespává.
Zahrady mrtvých v nichž jsme přísahali
svědkové smrti dosud přeživších
kde lásek lze se dotknout pouze z dáli
neuchovaly k dnešku loňský sníh.
Snad tonuli jsme v oceánu bolu
k divnému bytí jenom zachráněni
možná už v těle nesejdem se spolu
snad pouze duše - my jsme promarněni.
Přečteno 454x
Tipy 49
Poslední tipující: ni.va, sailorr, Anejet, Giginka, James Libustka, jiljovský, carodejka, Bíša, Sladkalu, šuměnka, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)