Přeji Tvému Trubadúru,
ať to má na dlouhou túru,...
...ať nepozná žádnou můru,
ale jenom motýlici,
co jí čiší úsměv z lící.
02.11.2010 02:50:00 | Špáďa
s tím šťastným jménem na rtech svých
teď s orlem o závod se pustím v let
ze vzdálených ať výšin oblačných
do krajů neveselých mi dáno pohledět
kde hrad, byť skvostný, ve svých zdech
mou Lásku v krutých deptá okovech
tam přístup střežen je a cesta není zpět
však klíč mi dán, s nímž stoupám po schodech
kde Lásku svou snad spatřím ve dveřích
pak závoj vzplane, jímž osud bývá klet
a řetěz řinčící na chvíli povolil a ztich
tím šťastným jménem, co mám na svých rtech
(Z pozůstalosti vysloužilého trubadůra)
:)
Jiří senior
16.10.2010 14:28:00 | j.c.