Lásku všem
Z divokých šelem stanou se ovce
pomalu kráčící na pastvu žvance
nestálým bečením s úsměvem štvance
ztrácí své vědomí a životní šance.
Jsme jako ovce jdoucí na porážku
za žvanec v reklamě dáme svoji duši
co si nás tlačí, sedíme na hrášku
a jen málokdo ví a tuší.
Zbaběle hledáme slova
zkoušíme volat i Boha
naději bereme roha
pravda je škaredá, strohá.
Zamyslel jsem se nad tím trendem
proč tady jsme a proč tady žijem
pročpak se na konci ve smrti sejdem
proč ten svůj život neberem s klidem?
Hledím tu na zvadlá nebesa
ptám se a na duchu neklesám
kde je ta pravda, že jsme tu sami
proč místo duchovna stavíme brány?
Kde je ta svoboda pod tlakem lidí
kteří nás odíraj a v zámcích sídlí
kde je to duševno v chladnosti kostela
vzívají mravnost z dětského popela.
Nejsem tu soudce ani váš kat
chtěl bych si jedno jen, tady teď přát
abychom všichni tu, svorně a společně
dávali lásku všem, vroucně a bezděčně.
Přečteno 281x
Tipy 12
Poslední tipující: mkinka, Iv, Jeněcovevzduchukrásného, Dračičák, isisleo, ZILA78
Komentáře (1)
Komentujících (1)