Volnost
Anotace: 16.10.1986 pokořil Reinhold Messner jako první poslední ze 14 osmitisícovek...tak jen taková malá inspirace...
Nebe skoro na dosah
jen zaklonit hlavu
a špičkami prstů
se dotknout modra
možná i Slunce
a padajících hvězd
nebo Měsíce v odlesku
krystalků sněhu
temnota masívů skal
se snáší do údolí
aby ponořila se
do chladného proudu říčky
omývající úlomky kamenů
vítr hladí neoholenou tvář
a dech uzamčený v blízkosti úst
získává třetí rozměr
volnost podobná
roztaženým křídlům ptáků
nepopsaná svoboda
v náruči majestátních hor
Přečteno 337x
Tipy 48
Poslední tipující: Danger, Bíša, vodnař, Churry, WhiteSkull, Kapka, carodejka, Jacob P. Verlaine, Kars, Tamara, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)