Zkus nespat
Anotace: Pro toho, jež si to tady stejně nepřečte :-)
Zkus nespat, ještě nekončíme.
Déšť dosud šanson vyhrává,
polyká sousta bolavá,
zatímco spolu tiše sníme.
Štká často, moje drahá luna,
ráda ji kradmo poslouchám.
- Ten hebký akcent starých dam
zní v pláči za Giordana Bruna.
Zkus poslouchat, je rozzlobená
a z vášně mluví v argotu,
o tom jak skryla nahotu
toho nestydy Beethovena.
Teď vážně, ona mnohdy strádá,
zatímco mě je veselo.
Z popela křížek na čelo
dá nakonec těm, jež má ráda.
Věř mi, zažila mnoho zlého,
vzestupy, pády, prokletí.
Bdí po nocích už staletí
u hrobu plémě proradného.
Však pro jedno jsem záště plná,
jsem jatá v jejích plamenech.
Měsíc stráží tvůj každý dech.
Zkus nespat, dnes jsem tvá luna.
Přečteno 454x
Tipy 16
Poslední tipující: Maryje..., Kačka Ranglová, Rejha, Altariel, Mraveneček, Petbab, zenge, Jeníček., CULIKATÁ
Komentáře (4)
Komentujících (4)