..Geryon..
Anotace: v inspiraci Danta a jeho Komedie / ta přetvářka a lež tu mezi námi žije
Jsi jako Geryon, strážce osmého kruhu
Ten symbol klamu, zloby spolu s ním
Lež hnusných tenat, odpudivých druhů
Šelma s ocasem vzadu zkrouceným
Jsi slizký obraz plaza bez okraje
kde poctivce vzhled hraje pro tě prim
Netvor, co hlavu lidskou vskutku maje
a tělo hadí, z kterého jde smrad
Kdo viděl jednou, nadobro se kaje
Chlupaté pracky, po lopatky hnát
Hřbet, hruď i boky klikyháky spájen
Strží se noříš, v hlubiny chceš zvát
Ty znaky symbol pletich tady hraje
Z pekelných stínů vyvěrá tvůj hlad
Vzteklice věčná chvostem jedu vlaješ
Vidlicí ostrou škorpioních vnad
Ohyzdná šelmo, smrtelný jsi přelud
Stvůra jsi uvnitř, jež dokáže lhát
Vypadáš mírně, úlisnost to věru
Já chci jen říci, zkouším varovat
Svět změní se Vám, pozor na příšeru
V přetvářce milé ukrývá se kat…
Přečteno 346x
Tipy 35
Poslední tipující: mkinka, Bíša, j.c., Písnička, Špáďa, Danga, Mbonita, hašlerka, Zasr. romantik, Psavec, ...
Komentáře (10)
Komentujících (10)