Nech hlava pozná, o čo je zadok ťažší,
parafrázujem Villona
a myslím na jeho prehýrený život.
Myslím na svoj život,
ženu, ktorá odišla s lepším,
deti, ktoré ma nechcú poznať ani na Deň zmierenia,
všetko, čo som mohol a mal spraviť,
a nikdy som nespravil.
A nech!
Nech sprostá hlava pozná, o čo je zadok ťažší!