Hodný bachař, Živý bachař
Anotace: . . . vězeňský dozorce to má mnohdy těžší než ten, který si odpykává svůj doživotní trest . . . .
Vězeňská díra pro bachaře
který se zašije v
jehelníčku ostrých dnů
. . . . .
zamete si před sebou
a kdo nebude hodný
tomu vmete jednu do tváře
. . . .
když bachař není hodný
chytí jej nadřízení
v pádu opilosti
a zastaví jeho službu
. . .
někdy nadobro skončí
vězeňská dozorčí služba,
někdy i ta srdeční
. .
to ovšem nesmí odmlouvat
a stát si za svojí pravdou
pažby revolveru
v namířené poloze proti
vyšším pánům
když za zpocenými zády
má ještě vyšší
nepoměr ku přežití
než ti, které
má na mušce ze zlata
.
a poté spoušť
bude zářit
jeho krví
červeného zlata...
Přečteno 293x
Tipy 2
Poslední tipující: jitka.svobodova, Skalsky Pavel
Komentáře (0)