Rozporuplná?

Rozporuplná?

Naděje čte,
že chceš ji říct
– to i pro ni podstatné –
nahlas a odvážně.

Skeptik se ptá,
co tedy hodláš udělat,
kam to chceš posunout?

Skřítek-smíšek-detailista,
se musí tiše pousmát,
je hezký, že se nehodláš měnit,
svět je plný těch,
co nechtějí třeba dospět,
nebo nechtěj zestárnout
a třeba i nedospějí,
ale stejně umírají, nemládnou.

A zkušenost říká,
hele holka, další básnička,
co Tě jen jitří,
však nesmíš ji brát,
jak bys chtěla,
protože to je
jen literární útvar
a ne fakt,
o básničky nemůžeš
se opírat.
Autor Romana Šamanka Ladyloba, 22.10.2010
Přečteno 326x
Tipy 23
Poslední tipující: Bíša, Gabrielle, ZILA78, JardaCH, Psavec, Květka Š., la loba, James Libustka, Dota Slunská, Jiparo, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... opři se o při ... :-)

22.10.2010 14:28:00 | JardaCH

St moje pocity Tvými slovy díky

22.10.2010 10:57:00 | la loba

Moudrá, líbí...*:)

22.10.2010 08:39:00 | PIPSQUEAK

Jak kdy a jak v čem...

22.10.2010 07:44:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí