Ukrytá v noci
Zo všetkých farieb vybrala čiernu
splynie tak s nocou
a nik sa jej nebude pýtať
prečo plače
krehká
v šatách z jemnej čipky
s pásikmi topánok
zovretými v jednej ruke
ako mala by tu byť letná pláž..
chlad noci sa jej
vplieta do vlasov
a stopy bosých nôh
sa strácajú vo chvení ticha
spadané lístie sa dotýka
jej prechladnutých členkov
a tancuje nočnou ulicou
v rytme valčíka
niektoré aj s kvapkami jej sĺz..
pouličné lampy
hostia nočných motýľov
a rozpätie ich krídiel
tvorí zlovestné tiene
podobné jej smútku
akoby ťarcha celého žitia
sadla jej na plecia
ťažko sa jej dýcha
a telo sa trasie
vnútorným chladom
tak veľmi by chcela všetko zaspať..
.
.
Vie však aj duša spať
a mať krásne sny?
Přečteno 378x
Tipy 53
Poslední tipující: Dygi, Verena, Žqáry, Kars, střelkyně1, Danger, jedam, Sladkalu, Bíša, Lota, ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)