Zelený svět
U stolků posedávají hosté,
cinkají skleničky
a příbory o talíře,
ozývá se smích.
Kapela hraje první tóny
večerního koncertu
a pomalu vtahuje
posluchače
na svou notu.
V celé restauraci
lehce stoupá
nálada vzájemnosti,
odráží se od stěn
vyzdobených
nádhernými obrazy koní
a Modré madonny.
Neon nad vchodem
osvětluje chodník
a tóny nesměle
tančí pod jeho
zeleným světlem.
Není nic.
Jen tóny
a rytmus
Zhmotnělé noty
a tlukot srdce…
V zeleném světle
se zjevuje
dívčí tvář.
Zvědavé oči
přejíždějí
dění uvnitř.
I jí ovládají
tóny písní
tančící kolem ní
a ona na krátkou chvíli
zapomíná
odkud
a kam jde…
Píseň končí a zelené kouzlo
ztrácí svou moc.
Oči překvapeně zamžikají
a dívka
jakoby nerada
odvrací tvář.
Loudavým krokem odchází
do podzimního večera
a za oknem po ní zůstává
jen slabý otisk tváře
v zeleném světě…
Přečteno 299x
Tipy 33
Poslední tipující: Divoženka1, Holis, šuměnka, Bíša, WhiteSkull, Mbonita, Kapka, jedam, malá slečna, Gabrielle, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)