Uzavírka bran židovských

Uzavírka bran židovských

Anotace: . . . hraní na pochmurnější melodii . . .

V obleku se záplatami
po šavlích a ranách z děl
v obleku vojáka pěchoty
si žalostnou píseň pěl
o tom jak zbavit se samoty

. . . .

s křížem na zádech
nezahálel v chůzi
byl Kristem v poslední
hodině života
na poslední těžké cestě

. . .

zanotoval na těžší strunu
praskla mu v prstech
jako tenká žilka, která
měla vážný tón

. .

a zařazen do židovského ghetta
vypálil všem na zápěstí
hvězdy, které pohasly
až zavřely se brány Jakóbovy

.

a za Jakóbem
odešel i Izák
a poté i Abrahám
Autor Tomáš Přidal, 23.10.2010
Přečteno 226x
Tipy 5
Poslední tipující: WhiteSkull, Jiná
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel