Možná prostě jen tak půjdu

Možná prostě jen tak půjdu

Anotace: Všechna voda vrací se do lůna všech vod...

Možná prostě jen tak půjdu
po té skále, proudem, co z ní
od vteřiny ke vteřině vyvěrá
sama z něho od vteřiny ke vteřině povstávajíc
já - tep srdce a zrak a dech
Mezi nohama kameny a víry, pstruhy a pulce
a všechnu tu milou havěť svobodně se v proudu mrskající
Ale s hlavou v oblacích
a s rukama volnýma
jen kdybych už konečně pochopila k čemu
Snad abych je podala
těm, kdo se tím proudem brodí se mnou
snad abych se o ně směla na okamžik opřít
a snad abych vůbec udržela rovnováhu sama

až dojdu na okraj toho srázu
kde voda pádem do neznáma padá
Usednu na něj
a s nohama klimbajícíma nad propastí
budu možná jenom dlouho hledět do hlubiny

Anebo se přece jenom pustím
všeho a všech a hlavně sebe
Vždyť přece vím
že všechna voda vrací se do lůna všech vod
jen aby z něj mohla tryskat znovu

Celý život
k tomu zbaběle hledám odvahu
Autor Oslice, 24.10.2010
Přečteno 335x
Tipy 16
Poslední tipující: Unyle Pěl, Agniezka, Mbonita, Psavec, Danga, labuť, hanele m., CULIKATÁ, Kapka, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Ani už jsem nevěřil, že bych tady mohl číst tak silnou poezii. Opět dost metafyziky a volnosti.

25.11.2010 08:00:00 | Unyle Pěl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel