Pozpátku

Pozpátku

Anotace: ..vzpomínek

Na mateří kašičce spící,
mezi těmi včelími drobátky,
s kapkami sladkých snů na lžíci
odtrháváme medové plátky,

za šuměním o příď loděnicí
odšpuntováváme lahví zátky,
jako ti znavení poustevníci
po stopách vracíváme se zpátky…

Tam, kde střetávají se průsečíky
těch pradávných úmyslů a cílů,
skryté, co překrývá se s okamžiky,
někdy mívá tak obrovskou sílu…

V nitru bezbřehého promítání,
kde odemykáš lalůčky soukolí,
co přivádí do horkého stonání,
smutek a slzy, co občas zabolí,

když navlékají řetízek ze soli,
pocit, co nikdy v nás nezaniká,
střídá ten, co otvírá šťastná víka,
když radost zas konečně zašveholí…

A my dál v růstu štěstí na vláhách
nasloucháme šepotu trhlinek,
v myšlenkových postupech a úvahách,
pozpátku svých zbloudilých vzpomínek…
Autor Jiná, 25.10.2010
Přečteno 272x
Tipy 32
Poslední tipující: Bíša, A. V. Nýmand, Dračičák, Psavec, James Libustka, šuměnka, Mbonita, labuť, Danga, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Pozpátku vzpomínkami
a vpřed zas za svým sněním
jak voda, která pění
skrz pevné vlnolamy...

26.10.2010 08:25:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel