KNIHY
Knihovna plná časů,
v prachu válí se tu tuny knih.
Život dál razí si trasu,
miliony vzpomínek zbylo v nich.
Myšlenky vědců,
poezie básníků.
Válečná tažení letců,
nekonečné spisy kritiků.
Pohádky snílků,
romance až konce.
Krásné ženy v tílku,
o stromech,květinách na louce.
Cestopisy v poločasech,
životopisy na dlaních.
O zlatých rounech na podnosech,
některé pohladí.
Knihy plné moudrosti,
knihy plné vír.
Některé mrazí až do kostí,
jiné mají druhý díl.
Romány a pohádky,
bajky a příběhy.
Cesty které nevedou zpátky,
nekonečné pouště a nádherné výběhy.
Knihy o zvířatech,
knihy o lidech.
Knihy o těch nejmenších o mláďatech,
knihy o bozích a domech.
Knihy o jídle,
knihy o hvězdách.
Knihy o čistotě a mýdle,
knihy o vědách.
Jen tak leží tu po hromadě,
všechny čeká stejný osud.
Jen tak spolu leží tu na hromadě,
ležely tu staletí a leží dosud.
Přežily všechny,
co jim věnovali svůj čas.
Potěšily všechny,
a snad jednou potěší i vás.
Přečteno 261x
Tipy 18
Poslední tipující: Psavec, Mbonita, Gabrielle, Danga, CULIKATÁ, Květka Š., zenge, Jiná, la loba, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)