Keltská balada
I.
Prach a písek
na hlavu si sypu,
písek a prach.
Ten teskný hlas
vrací se v ozvěnách…
Led a mráz
objímá mě těsně,
mráz a led.
Ó jak ta tvář,
ten zjev chladem bled…
Strach a stín -
sázky z výšin perutí,
stín a strach.
Stesk, jak to bílé tělo
houpe se na vlnách…
II.
Táhnoucí šiky hus a květy máků
poslední vzpomínku skýtají,
však stopu jejích vítr skryl -
tak ve hře bohů zas a znovu
osud v žitném poli zvítězil.
Prach a písek
pohltí nás oba,
písek a prach.
Zbývá jen hořkost,
zbytky pláče,
kamenný most
a za ním brána
(z kostí,
železa,
jasanu
a krve)
a osud je vrah.
III.
Léta míjí a tam za řekou
jak hrob, aniž kdo ví,
dub zapustil kořeny,
živen slzami a krví.
Přečteno 467x
Tipy 12
Poslední tipující: Akitenshi-inu, Šerák, UCET KE ZRUSENI, Psavec, Gabrielle, Martin Švarc, labuť, WAYWARD
Komentáře (2)
Komentujících (2)