Vedle mně leží zády ke mně
a já sedím.
Venku je slyšet přejíždění aut
a vítr co líbá koruny stromů.
Někdo ke mně leží zády
a do prázdna bliká malá lampa.
Stůl se prohýbá pod tíhou
papírů prý k vědomostem
a kvítko u balkonových dveří
pomalu usychá.
Asi se k tomu někomu
taky otočím zády
a budu spát...