PRVNÍ MRAZÍK
***
Přízemní mrazík
sahá mi do očí
stříbřité jiskřičky
saju v horkém dechu
to podzim vytáh´ halenku
a já se trochu třesu
pestrost pak zevšední
jen bílá střídá bílou
na zemi sedí havrani
co zobou nouzi s bídou
večery dlouhé
krátí
krá krá s meluzínou
jen hrobník pije dopředu
připraven
na boj s tvrdou hlínou
budou žně
tak na zdraví přátelé
doušek moku dejte
i v zimě srdce hřejte
kouskem lásky
místo čepice
***
Přečteno 334x
Tipy 49
Poslední tipující: TetaKazi, poustevník Jirka, Bíša, P.P.S., šuměnka, s.e.n, Dygi, Radek.oslov.Šafárik, dream in emptiness, PIPSQUEAK, ...
Komentáře (9)
Komentujících (9)