Nad předměstím...
noc se snáší nad předměstím
jako znavená křídla černých čápů
postavili si hnízda u komínů,
které ční jako varovné prsty
před kázáním mučitele,
jehož si vyžádalo samo podsvětí
. . .
pobledlé ranní světlo
rozlévá se nad předměstím
jako vaječný koňak
s vůní zlobivé rosy,
která kape lučním kobylkám
do radostného cvrkotu
. . .
poledne otevřené
u hladových okének
rozjímá nad předměstím
břichomluvci tráví samohlásky
a nenasytné oči proutníků
protáčí panenky za každou sukní
Přečteno 246x
Tipy 9
Poslední tipující: Bíša, la loba, Mbonita, jitka.svobodova, Jiná, Květka Š.
Komentáře (1)
Komentujících (1)