Hořící knotky

Hořící knotky

Anotace: jezdíme tam a vzpomínáme po celý rok, ale tak teď je to takový silnější...hodně sil posílám

Slunce nahřívá kameny i zdiva,
paprsky v urničkách se lesknou,
popílku, kterého nic netíží,
vánek meluzínku tesknou
o prázdné větve zpívá
a lidé, co naproti si kleknou,
tam nahoru pohlíží,
jestlipak se taky dívá…

Vůně tou celou dálkou,
když přinesou kytici,
jehličnaté spletí,
šišky a bukvici
svážou stuhou,
škrtnou zápalkou
a zapálí svíci,
pak druhou,
pak třetí…

Až všechny hoří,
v lucernách plápolají,
plamínky ve výši
a slzy tekoucí po kraji,
čím dál víc
v maceškách se boří,
smáčí barvitost krás,
proč není nic,
co tyhle duše utiší,
proč jen čas,
když je tak dlouhý…

Naposled pohlédne
na světýlko mihotající,
žhavou kůstku,
knotek svící,
když tma ruce spíná,
dobrou noc zašeptá,
loudavě odchází
a navždy vzpomíná
na tu bytůstku
tiše spící…
Autor Jiná, 31.10.2010
Přečteno 273x
Tipy 37
Poslední tipující: Gabrielle, Bíša, NikitaNikaT., James Libustka, Lota, šuměnka, Dračičák, Duhová, ZILA78, labuť, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A slzénky do očí se mi derou,
s víčky i řasami se perou,
zdali spadnou,
o klávesnicu cinknout...

ST! je zde hrozně moc málo...

03.11.2010 17:43:00 | NikitaNikaT.

...i srdíčka nám při vzpomínce hoří...

03.11.2010 11:34:00 | Lota

já vždy jen vydechnu, když čtu Tvé veršování
jsi Jiná víc než dřív, jsi život pro mé psaní...

02.11.2010 14:49:00 | šuměnka

odhrnu listí, knot plane a čas se na chvíli zastaví.. zvláštní noc, světla na nebi i na zemi

31.10.2010 15:21:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí