NEVŠEDNÍ VŠEDNÍ DEN
Anotace: Villonská balada - napsáno jednoho podzimního pátku v Luhačovicích...
Sbírka:
Villonské balady
Je pátek, nevšední všední den,
kdy vyplní se řada snů.
Předchozími dny rozhořčen,
čerstvý vzduch do plic nadechnu.
Ať v červenci, nebo v lednu,
pátky se musí ctít.
Pro tento den číší zvednu,
kdo nezpívá, ten není Žid!
Je pátek, nevšední všední den,
kdy v lokálech se vyskytnu.
Opouštím temný suterén
a své dlaně skromně mnu.
Vedle krásky si zasednu
a žádám tanec "Smím prosit"?
na parket však nedohlédnu,
ten kdo netančí, není Žid!
Je pátek, nevšdní všední den,
kdy starosti z hlavy vypnu.
Psychykou předků omámen,
hledám minulost v Lipnu.
Medaile na hrudník připnu,
jen pátky je třeba snít.
A hlasem zlehounka sýpnu:
Ten, kdo nesní, není Žid!
Vždyť pátek je králem všech dnů
a patří se jej oslavit!
Snad budoucnost už naleznu,
kdo neslaví, ten není Žid!
Přečteno 425x
Tipy 2
Poslední tipující: Kars, Sladkalu
Komentáře (2)
Komentujících (2)