Teď
Teď,když ti miláčku tma oči zakryla,
hlídám tě ve spánku jak světla majáků hlídají lodě.
Jediný paprsek od lampy z ulice drze si ponechám, pak daruji tobě.
Maličká, shoulená v klubíčku se světlem od lampy uvízlém na víčku.
V paměti den „sis“ ukryla,s barvami podzimu dneska jsi tančila,
lehounce - po špičkám v nažloutlém listí, s vánkem co od prachu ulici čistí.
Tohle teď myslím si pod víčky máš,snad žádné slzičky,snad žádný pláč
a já teď ospalý hlídám tě při spánku a rád bych předčítal dál naší pohádku.
Hádés a podzemí,Chárón a Styx,i kdyby naposled už nejsou nic
Nocí jsme přikryti,černá nás hladí a čas teď zbytečně prohranou bitvu svádí,
jen tvoje srdíčko do tmy si zpívá a pro to moje zůstaneš milá.
Přečteno 275x
Tipy 4
Poslední tipující: páááááááá, CULIKATÁ
Komentáře (1)
Komentujících (1)