Plejády
Anotace: Zdvihl obličej ke světlající obloze. Jsi tam? zašeptal. Spatřím tě v poslední chvíli? Máš vůbec krk, aby tě šlo uškrtit? Máš srdce? Buď navěky proklet...a máš vůbec duši? Ach bože, šeptal. Bože. (C. McCarthy, Cesta)
Sbírka:
Duša raja (The Soul of Eden)
*
Ak niekde si
Si v plejádach
A vieš, že sa na teba dívam
Zeleným lúčom hľadám tvoju tvár
Si tá úplne naľavo?
Bledšia, trošku viac vzdialená
Ak nemáš meno, nazvem ťa
Budeš mnou
A ja sa tebou stanem
Alebo si tá najväčšia?
Jasná, snáď nekonečná
Keď príliš blízko prídem, spáliš ma
Dnes hľadám ťa v plejádach
Dnes verím a smejem sa
I keď včera inde som ťa našla
...na dne fľašky od ginu
Nebol si hviezdou
Iné mená si včera nosil
Prekliala som ťa až k peklu
Ale ak niekde naozaj si
Dnes
Si v plejádach
Bože
*
Přečteno 437x
Tipy 33
Poslední tipující: Megan, gallatea, Oťas, jedam, James Libustka, Sweet KiWi, Actafool, Bíša, Romana Šamanka Ladyloba, Jiná, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)