Tulákova zima
Anotace: Tato říkanka se mi líbí, třeba se zalíbí i vám...
------------------------------
V osikách na břehu dravé říčky,
slyšet je nářek, křik a žal,
běduje tam za svěšenými víčky,
tulák se sáčkem od křížal.
Na nohou bačkory lepené blátem,
na dlaních zářezy minulých roků,
v obličeji křivky tesané dlátem,
v tichosti mlčení mizících kroků,
vzdaluje se člověk jako já,
vzdaluje se člověk jako ty,
vzdaluje se symbol lidské lakoty.
*
Přečteno 362x
Tipy 14
Poslední tipující: Eris Greensun, JA.RO., Lasska, Jean89, Kapka, Šerák, jitka.svobodova, Danga, CULIKATÁ, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)