Chtěl bych zas vrátit Bohémskou revoluci
Odhodit kariéru ve jménu lásky!
Živit se na zelené víle a na legraci -
sepsat volný sonet a nemít jiné vrásky
Pak ve víru tance prohýřit noc celou
ráno si na dlani přečíst svou novou báseň
Proč jen je dnes hlava mojí celou?
Proč musím mít ze života takovou bázeň…