V mezistádiu děťátka
Anotace: ..další útok bezbřehých myšlenek a pocitů
Když dlouho okolkuje
a konečně se usadí,
jiná vmžiku připluje,
v nové tóny naladí,
křídly velkého rozpětí
do žlábků nasází
drobné střípky perletí,
ale to nestačí…
…další hned přichází
a já
přestávám mít ponětí,
oč tu vlastně kráčí…
Za hranicí nechápavosti
soucítím a plně vnímám
zmatení, boly, zvraty,
tiše s vámi v mysli dřímám
každodenní nespravedlivosti,
tajně hledám a snímám
zasukované podstaty,
důvody závratí,
kdože v nás klová
a naděje hatí,
znovu a znovu se vlínám
do uzlů cizích tratí
a nikdo se přede mnou
…neschová…
Občas si pobrukuju
s úsměvem na skráni,
otevírám lalůčky,
uvolňuju pnutí,
radostí tančím
poblázněné krůčky
ve veselé bázi,
jak kůň napříč plání
s rozevlátou hřívou,
sílou a chutí,
že nikdo jej
jen tak neporazí…
Někdy je mi těžko,
do prázdna zahleděně
přemýšlím
a ztrácím se,
vmotaná do sítě
na pouhé stěně,
sleduju skulinky
a nerozumím,
proč je toho tolik,
vždyť jsem dítě,
ještě dítě…
…tákhle malinký…
Přečteno 318x
Tipy 32
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, Danga, labuť, Tomáš Přidal, Bíša, Petbab, zenge, Květka Š., hašlerka, Lota, ...
Komentáře (1)
Komentujících (1)