Krutý chlad bez světla
Anotace: zima ano, ale krutá doufám ne...:(
V knize Kristově
se píše o velkém mučení,
o porážce nebes nad peklem,
o tom, jak nebe protrhly blesky
a bičovaly ostrými hroty
do tváří andělů,
které se křivily vyčerpáním.
Na straně devítisté padesáté čtvrté,
v třetím odstavci, se píše o tom,
jak vyhasly pochodně
třem mužům na cestě ke světlu.
Jejich životy vyhasly také,
mrtví se skáceli do tmy,
a nevydali jediného hlásku,
zemřeli bez nedokončených vět.
Zesnuli tiše...
Pak přišla krutá zima,
sníh se lepil na paty
jako cukrová vata,
a jazyk se lepil do pater
žíznivým polárníkům.
Svatý Martin si neosedlal
bílého koně,
nýbrž nastartoval sněžný skútr,
a v plné rychlosti
si to sypal s větrem.
A sněhové přeháňky
byly častější,
a zima jako
v mrazicím boxu.
Krutý chlad
sužoval lid.
Bez světla
těžko viděli
na čem jsou.
Jak obstojí...
Viděli mlžnou tmu,
neviděli ranní svítání...
Přečteno 233x
Tipy 14
Poslední tipující: Javavia, jitka.svobodova, Jiná, ZILA78, Bíša, Mbonita, CULIKATÁ, Gabrielle, labuť, Žqáry, ...
Komentáře (0)