Stejnoznačně

Stejnoznačně

Anotace: delší báseň-nebáseň...a závěr na zamyšlení

No tak
medvědům už vrcholí říje
ve vzájemném souznění,
bytost lidská všem se kryje,
své dny…potajmu krouhá,
v útrpném vzezření
zvlášť každý tříbí,
klesá níž a níž,
v těch marných touhách
po znovuzrození,
ale přitom víš,
zase bychom dělali
úplně jiný chyby…

no tak
vysyp štěstí,
roztříšti sklenku,
uvolni plíce,
srdce a trup,
sevření pěstí,
učiň krok a nastup,
ještě to stihneš..

…koráb čeká venku…

A poslouchej..
snáší se v bílé krajce,
na střechy, na sklíčka,
tam z vrchu, kdesi z věží,
zemské mozaice
vyplňují políčka,
vždyť jen stačí,
jen zašeptat

...sněží…

Časem zas
sluneční jas,
zrodí se láska
vrkajících holoubků
a jejich zpívání
nová výška,
to pak na stráni
vykoukne smetánka,
ta lékařská,
no přeci..

…pampeliška…

Podívej..
občas noc
nabírá síly,
tiše se probouzí,
rozevlává
noční víly,
tmu schovává
a další vzpouzí,
zatajené obzory
pomalu odkrývá,
vždyť právě se..

…stmívá…

Jen pojď a zamysli se…

když ti někdo poví,
že list je…jednou tak větší,
anebo někdo jiný,
že ten stejný list
je dvakrát větší,
tolik se s tím láme
ta tvá hlava,
jak je možné,
že tím oba myslí


přesně to samé…
Autor Jiná, 13.11.2010
Přečteno 291x
Tipy 35
Poslední tipující: Dračičák, Petbab, Bíša, James Libustka, Mbonita, Danga, drsnosrstej kokršpaněl, A. V. Nýmand, Gabrielle, labuť, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Možná, že myslí...
ale mně snad právě úžasná připadne tahle rozličnost
to jiné vidění i myšlení v tolika podobách
být stejnoznačný nahání mi strach
a proto i snad mezi lidmi vichřice jsem / host
co ráda maluje i pohrává si s čísli
co jako malé dítě libuje si v hrách
co srdcem mnohem víc než hlavou svojí myslí
co o listu by řekla jen, že leží jich tu dost
velké, malé i barevné, z nichž jak z nás bude prach...

13.11.2010 11:56:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel