Intenzivní
Polib mé hvězdy
v pramíncích vlasů
vpletené a rozpuštěné
v stříbrných kapičkách
večerních ód pro lásku
symfonické nebe
hraje v šílenosti
přeháněk a zlých mračen
tóniny duní vzduchem
a noty vyskakují v závratné rychlosti
pochytáme houslové klíče
a otevřeme zámky neslyšícím
ať i oni mohou zajásat
nad malebnými skladbami
a vyslechnout krásno hudby
slyšte všichni
neviditelný houslista
natahuje smyčec v úpěnlivé prosbě
a tancuje s ním po struně
jako s tanečnicí, která šílí
v nadpozemských výškách
k němu se přidává němý pianista
z očí mu kanou slzy dojetí
s hudbou soucítí bolest těch
jednotlivých klapek, kterými
vyluzuje tak krásné hudební intimno
ach, jaké zvuky lahodí mnoha uším,
kterými slyší i hluchoněmí diváci
a přemáhají slzy
plakat je lidské
a plakat v tichých chvílích
někdy nabírá na intenzitě
intenzivními prožitky
si musíme projít sami
a nacházet v jednotlivostech krásu
Přečteno 311x
Tipy 29
Poslední tipující: dream in emptiness, Miroslav Možný, Bíša, Javavia, Mbonita, James Libustka, Danga, ZILA78, Gabrielle, jitka.svobodova, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)