FILOZOFOVÉ
Racionální a kritické zkoumání skutečnosti,
světa a člověka, i toho, co je přesahuje.
Hledání pravdivého poznání, smyslu a možností,
někomu to lichotí, jiné to evokuje.
Filozofové se snaží,
s tajemstvím světa a existence vesmíru, nějak vyrovnat.
Jeho nekonečno bez hranic….stráží,
obdivují jarně podzimní slunovrat.
Pochopili, vyšší rovinu skutečností,
na které se, nevzdělaní lidé ve svém myšlení nepohybují.
Obnažili život do základu podrobností,
jeho směr a cíl, ve své podstatě vybarvují.
Píší básně,
o přírodní síle, rozkoši, slávě, energii a pronikání,
O vůli a náboženství, co ne vždy krásně,
chovalo se k lidem, a v rozvoji….vývoji brání.
V matematicko etických, kouzelných formulích,
oslavovali ducha země.
Zasněni….moudra na tabulích,
snad je i kousek toho kouzla….ve mně…
Přečteno 287x
Tipy 22
Poslední tipující: Danga, Psavec, zenge, Jiná, Mbonita, la loba, Agniezka, CULIKATÁ, Květka Š., Gabrielle, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)