Balada o přerovském vzduchu
Anotace: Na počest mého dnešního astmatického záchvatu.
* * *
Já neznám příjemnějšího nic,
než přerovský vzduch dýchat z plných plic,
ten po ránu zdá se tak čerstvý býti
jako na dé jedničce od osmi do devíti
Tu padají ptáci z nebes do trávy
ba jsou to oni, kdo se vždy první otráví
Lidé však inteligentní jsou a myslí moudře,
a tak ranní město dusí se pod oblakem cigaretového kouře
Plíce jim hoří, až pěkné to není,
ovšem kuřáci své ví,
ač mdlí jsou a zelení
Astmatici dáví se u silnice,
vozidel i kuřáků je tu na tisíce,
Však lidem z měst poradit se nedá,
a tvář astmatikova celá bledá
proklíná dopravu z hloubi duše,
když filtry chemičky zas jsou v poruše
Tak halí se Přerov do mlhy kouře a smradu
jak hrdě si kuřáci nosí nahoře bradu
Změní-li se však jednou přerovské ovzduší,
ó bohužel, to zatím nikdo z nás netuší.
* * *
Přečteno 377x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, Akrij8, tato22, Gabrielle, James Libustka, Monte Carlo, CULIKATÁ, pamp_elka, Kapka
Komentáře (4)
Komentujících (4)