Poučení z boje
Vojáci na hradbách
vyčkávají boj,
v paláci na chodbách
měšťanů je roj.
Slunce již zapadá
za kopec v dálce,
každému připadá,
že žil jen krátce.
Krajinou dunění
zvolna se nese,
vojáci v brnění
jsou vidět v lese.
Noc už jest hluboká,
pochodně svítí,
válka teď propuká,
zvadlo tu kvítí.
Šípy tmou létají,
jako když prší,
dech se jen zatají,
pak výstřel z kuší.
Největším výtězsvím
- dožít se rána,
teď už to také vím,
neb spím pod horama.
Přečteno 297x
Tipy 10
Poslední tipující: Rootness, Addanet, Amable seňor Marek, strašidýlko-střapatý, Gringer, kukopr, Šerák
Komentáře (1)
Komentujících (1)