Malá mořská víla 1. kapitola
V nekonečné oceánské poušti porušených pravidel
žil byl v kamenné chýši král všech mořských plavidel.
Jen jeho slovo mohlo svolit ke startu lodí kovových
kdo porušil (takzvaný prevít) byl stíhán těžce pro ten hřích.
Ten král měl dceru z mořské pěny, ze slaných slz a němých ryb
on zakázal ji z vody chodit, že zabít moh by jí člověčí cit
Však mladá krásná neposlušná se zlatým copem do boku
pak za úplňku, noc hvězd jasná, ten pravý čas k útěku.
Ve vodních šatech k břehu spěchá, sápe se po útesech skal
když ale vynoří se, bolest ji píchá, neumí dýchat lidský kal.
Přečteno 240x
Tipy 3
Poslední tipující: PIPSQUEAK, CULIKATÁ
Komentáře (0)