Nesplnitelná přání
Anotace: Nelze míti dokonalého světa s člověkem, co nedokonalý jest.
Jako je nemožné,
do džbánu prasklého,
vodu nalít a udržet.
Jako je nemožné,
svůj břich,
vším jídlem naplnit.
Jako je nemožné,
dokonalého světa,
s lidem nedokonalým.
Tak nemožné jest osvícení dojít.
S pošramoceným vnímáním vědět.
Za život vesmír vysvětlit.
Být pravdy znalým.
Komentáře (0)