migrující...
//migrující…
bez e….
skončil jsem v práci
ale ne proto
že bych se nudil
ale potřeboval jsem vypadnout
sbalit si do báglu lano
gumovýho štíra
žebřík deku
a pár orlích drápů
to až se budu škrábat
na nějaký skleněný vrch
z obsidiánu...
jsem slon nosič
co překračuje pásma hor
mravenec legionář
na misi v pouštích severu
plankton bavič
lechtající divoké řeky
i kaloň
čelící větrům
rvoucím na kusy
zkusím si zabojovat
s divočáky
a pak hodlám obelstít
démony brány
až ke svému útočišti
v Elysiu...
často hrávám šachy
podle slepých map
v domnění
že svět má řád
a stále se dopouštím omylů
jako ti slavní vizionáři
že slušnost je
člověku vlastní…
po někom mi zůstává
smutná nálada
či díra v trupu
někdo zas způsobuje
veselé halucinace
a mění strukturu…
jednou
se dostanu do vakua
a vybuchnu jako ohňostroj
a nejspíš právě proto
do vesmíru patřím
protože přinesu život
naděje sny
i bolestné lekce
vzduchoprázdnu…
Přečteno 312x
Tipy 42
Poslední tipující: střelkyně1, Holis, Bíša, Jana M., Actafool, zvířenka, Psavec, zenge, Jiná, Gabrielle, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)