Světelná
Strašlivé vize umělcových nočních můr,
skrývají se za zrádnými břehy snářů,
bytosti příbuzné v legendách řeckých stvůr,
ďáblové zmírající v očích nestárnoucích farářů.
Modlitby za andělské počínání na Zemi,
kázání před jídlem v dobré společnosti,
letící zprávy z druhého patra do přízemí,
zločinci bez morální příčetnosti.
Znalci starodávných obyčejů,
neskrývají nadšení nad modernizací,
mluví v hádankách strohých obličejů,
listují v paměti, přesto stránky neobrací.
Divná a neznámá,
je ta země tisíc světel vpřed,
má nádherné panoráma,
a světlo ostré jako střep.
Zacloňte si oči...
...a nechte je zvyknout si na ostrost světla...
Přečteno 340x
Tipy 27
Poslední tipující: Špáďa, Bíša, jitka.svobodova, mademoiselle secret, danav, ZILA78, Psavec, labuť, Miroslav Možný, Mbonita, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)