Život v křesle
Anotace: Ani nevím, jestli to je báseň, ale myšlenka zdá se mi pěkná.
Ve starém sešlém křesle
sedával starý sešlý muž.
Bylo jim spolu dobře.
Stařec měl na nohou
kůži z mladých laní,
snil o svém mládí
a o lidech, co tak rádi
běhávali na loukách
v rose,
v dešti,
ve sněhových vločkách.
To dávno si prožil
a teď čeká na ten den,
kdy bude muset odejít.
Teď ve starém sešlém křesle
sedí dívenka s panenkou v ruce.
Komentáře (2)
Komentujících (2)