Člověčenství
Anotace: ...Hamižnost supích krků, holých, jak mnozí bez zásad...
Písečnou bouří
jež všechno smete
nicota člověčenství odváta
v poušť bez poupěte
s vyprahlým zrnem písku
chtivým vláhu sát...
Hamižnost supích krků,
holých, jak mnozí bez zásad,
trhá koláč vlasti milé
v kusy, zaprodané
v nenasytných supů vole
neukojíc nikdy jejich hlad...
Pro dobré sousto cestou špinavou
vyklove sup oko supí v chtivosti
z talíře krade nezná únavu
nejlepší hnízdo z marnivosti
staví světu na odiv,
jen neví, zda uvnitř ještě živ
podstatou mu danou
zda podoben člověku...
Přečteno 252x
Tipy 16
Poslední tipující: Gabrielle, labuť, Kars, Anjesis, Květka Š., Danger, CULIKATÁ, divoska_jaja
Komentáře (3)
Komentujících (3)