Hrobník
HROBNÍK
Mrtvý ten se nesměje,
hlína sněhem pokryta – hrobník tiše zakleje.
Lopata uvízne v ledové peřině,
kolemjdoucí přihlíží nevábné vidině.
Krajina sněhem zavátá,
žena padla k zemi – smrt zahrála si na kata.
Nyní leží v hrobě,
hrobník koná svůj úkon i v této roční době.
Oči zavřené, mrtvolně tuhá,
tvář hrobaře námahou rudá.
Konečky prstů modré, tělo tlející,
o kus dál v parku děti si hrající.
Vlasy co kdysi zářily,
za pár let zapomene se komu vlastně patřily.
Zbyde pouhý náhrobek, rozkládající se tělo,
za živa horoucí – objetí tak moc chtělo.
Žijme tak jakoby každý den byl náš poslední,
neboť nikdy nevíme kdy zaslechneme onu píseň pohřební.
Přečteno 383x
Tipy 4
Poslední tipující: jedam, CULIKATÁ, Sladkalu
Komentáře (3)
Komentujících (3)