Nezvratný proces
Z hlubin hrdla
se vydral slabý hlásek,
který uvízl
mezi slovem zemřít,
zasekl se drápem
do citlivé duše
. . .
ve výšinách bez pádů
a v trhlině slov
šeptal o prae finem,
aby mohl navázat
na následující in finem
a dokončit to post finem
. . .
mluvil o jednotlivých
fázích umírání
v latinských slovech,
a i když nebyl
člověkem, věděl, že
tento proces je nezvratný
. . .
dotýká se každého z nás,
každý k tomu směřuje,
a každý si to uvědomuje,
i když raději v iluzi,
že život je dlouhý
. . .
a nekonečný zůstává
ve falešných slovech
Přečteno 319x
Tipy 19
Poslední tipující: Špáďa, Bíša, Žqáry, Gabrielle, Mbonita, jitka.svobodova, Miroslav Možný, Linzerka, hašlerka, Bona, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)