Kým vieš, kto si
*
Najlepšie chutí vždy
Tá čerstvo po polnoci
K zakončeniu dlhého dňa
Na privítanie ešte dlhšej noci
Keď v zajatí plameňov
Dvoch blikotajúcich sviečok
Spoločnosť robí ti vánok vo vlasoch
..a slza tečúca spod privretých viečok
Pýtaš sa jej, kto si
A hýčkaš si v dlaniach
Nahá, pod dorastajúcim mesiacom
Len srdcom viditeľný zápisník
Pár chvíľ, niekoľko slov je v ňom
Možno len tváre milovaných ľudí
Ale to málo je viac než dosť
Listuješ s nehou v spomienkach
A jediná stránka stačí ti pre radosť
Lebo už tušíš, kto si
Poznanie spletáš do vrkoča
Aký ti kedysi denne robievala mama
Nie, už nemáš strach, oči smejú sa
..nikdy nezostaneš sama
A tá slza je zhmotnené šťastie
A ten vánok ti šepká o svete
Chutí ti, tancuješ, spievaš si
Si spokojná vo svojom živote
Pretože už vieš, kým bola si
Kým chceš sa stať
A kto si
*
Přečteno 433x
Tipy 32
Poslední tipující: gallatea, Radek.oslov.Šafárik, Oťas, jedam, carodejka, její alter ego, James Libustka, Bíša, Actafool, Gabrielle, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)