V hluboké noci hýčkaná dotykem ticha
v hebkém sametu tmy se oči neklíží
lampička s knihou, pes vedle dýchá
zhasnu a měsíc stříbrně do okna nahlíží...
24.11.2010 12:10:00 | Kapka
Sova zdraví skřivana
co lítá už od rána
zatím co já spím
o své lásce sním...
ST!
23.11.2010 13:15:00 | Mario de Janiero
Říkám si, proč tak brzy bylas probuzena...
a potom tady čtu tvé verše hladivé...
čas jsi tak umně v čarokrásnu zastavila,
až dýchat přestávám, jak kouzlo mámí mě...
Však pro noc příští, aby ti sílu dala,
zřejmě připravím odvar makový
a budu hlídat, abys slastně spala,
než tě svítání do dne probudí...
Pak budeš snídani mít přichystanou,
koláč voňavý, láskou cukřený,
staneš se znovu zrozená, jak ráno,
zmizí i nevyspalé vzezření... ;o)
(jsi pro mne vzácná nejen v básnění!!)
23.11.2010 10:53:00 | Cecilka