Odpadlík
Jsem vězeň,
jsem soudce, jsem porota
a zločinem mým je samota.
Zhřešil jsem a znám své činy,
proto se dnes obviňuji.
Jsem žalobce,
jsem tyran, jsem despota
a sprovodit chci se ze světa.
Žádám o přísné potrestání,
rozsudek, co nezná slitování.
O vězení,
o žalář, o galeje.
Ať není již žádné naděje.
Ať zhasnou svíce, ať mlčí hlasy.
Ať zoufám si, ať není spásy.
Jsem zločinec,
jsem vyvrhel, jsem odpadlík.
Tahle to napište na pomník.
Komentáře (0)