Bratislava je zasypaná snehom z topoľov,
chystá sa na príchod leta
ako nevesta pred vchodom do chrámu,
netrpezlivo čakajúca na prvé ráno,
keď zobudí sa s obrúčkou na prste.
Dievčatá, tie krásne i tie menej pekné,
prežúvajú hamburgery
a nad kolou štebotajú,
aké plavky si kúpiť,
aby boli in.
Aj žobrák na Poštovej,
čo kľačí pri skejtbordistke,
ukradomky ohmatávajúc jej ešte nevyvinuté
telo z bronzu,
sa teší na leto.