Rozpršalo sa.
Na inak bielom strope sa objavil žltastý fľak,
taký ohavný, že nielen muchy uleteli,
ale aj pavúk zbalil svoje vlákna
a išiel čosi nechutné snovať
do tmavého kúta.
Kvap
Kvap
Kvapavka plechovej strechy,
donedávna ešte panny,
teraz už deflorovanej a sprznenej
kyslým dažďom.
Kvap
Kvap
A dnes sa už oddáva každému dažďu.
Ako taká správna cundra.
Kvap